16 incendii de vegetație uscată în ultimele 48 de ore

În ultimele 48 de ore, pompierii militari timișeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 16 incendii de vegetație uscată, miriște și mărăciniș. Suprafața totală afectată de aceste incendii este de peste 130 de hectare.

Cele mai multe asemenea incendii s-au înregistrat în localitățile din raionul de intervenție a Detașamentelor 2 Timișoara și Lugoj, și Stației de Pompieri Făget (localitațile Brănești, Cutina, Zorani, Nevrincea, Dumbrava, Jurești, Biled, Cărpiniș, Peciu Nou).

Totodată, pe timpul intervenției de stingerea a unui incendiu de vegetație uscată, pompierii timișeni au limitat extinderea acestuia la un lan de porumb (cca. 20 hectare, în comuna Biled).

În sprijinul pompierilor timișeni au acționat în acest weekend Serviciile Voluntare ale comunelor Biled și Cărpiniș.

 

 

Reamintim cetățenilor că arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă și se sancționează contravențional.

 Vă recomandăm să acționați responsabil cu mediul înconjurător, astfel încât, cu eforturi comune să protejăm comunitatea din care facem parte.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top