Misiunile pompierilor timișeni în weekend-ul 14-15 octombrie 2023

În ultimele 48 ore, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 158 misiuni pentru stingerea incendiilor, deblocarea sau salvarea persoanelor din medii ostile vieții și acordarea primului ajutor medical.

În urma producerii a 10 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice.

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 9 incendii, dintre care, cinci au fost de vegetație uscată și deșeuri, două la apartamente, două la case nelocuite și unul produs la o anexă gospodărească.

În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 7 misiuni specifice.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari timișeni au desfășurat 6 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au asigurat protejarea comunităților în 2 misiuni.

În perioada 14-15 octombrie a.c., echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 124  misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 124 persoane (112 adulți și 12 copii).

Ținând seamă de scăderea temperaturilor, atragem atenția că încălzirea locuinței trebuie să se desfășoare în siguranță, astfel, vă recomandăm să respectați măsurile noastre:

 • Verificați toate echipamentele electrice! Nu folosiți radiatoare, calorifere electrice și aeroterme cu improvizații sau defecțiuni!

 • Curățați coșurile de fum! Apelați la personal specializat pentru a verifica sobele și coșurile de evacuare a fumului!

 • Verificați periodic instalațiile de gaze și centralele termice! Reviziile se realizează numai de tehnicieni autorizați!

 • Nu folosiți niciodată aragazul pentru a vă încălzi! Aragazul folosit pe post de aparat de încălzire a locuinţei poate genera incendii, explozii sau intoxicații, soldate cu pagube materiale și pierderi de vieți.

 • Instalați-vă în locuință detectoare de fum și de gaze! Costurile unor astfel de echipamente sunt mici și pot salva vieți!

 •  

   

   

  Informații despre modul de comportare în cazul producerii unei incendiu pot fi obținute accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro/ghid/ghid-incendiu/ și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

  Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top