Misiunile pompierilor timișeni în perioada 23-24.09.2023

În ultimele 48 ore, pompierii militari timișeni din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului au acționat în 175 misiuni pentru stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor medical, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

În urma producerii a 4 accidente rutiere, pompierii au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI specifice. Totodată, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru asigurarea măsurilor PSI în urma unor scurgeri de gaz.

În această perioadă, s-a solicitat intervenția pompierilor pentru stingerea a 9 incendii, dintre care, 4 au fost de vegetație uscată și deșeuri, 1 produs la un acoperiș, 1 la un autoturism, 1 la o camionetă și 2 izbucnite la stâlpi de iluminat public.

De asemenea, pompierii s-au deplasat în efectuarea unei recunoașteri de incendiu, dar care a fost stabilită ca fiind alarmă falsă. În afara acestor situații, pompierii militari timișeni au asigurat intervenția în alte 11 misiuni specifice, dintre care, 7 au fost pentru crearea accesului în locuințe. Adresăm rugămintea cetățenilor de a rămâne în contact cu rudele, vecinii, persoanele vârstnice ori cu dizabilități, interesându-se de starea lor de sănătate, iar în caz de nevoie să solicite intervenția salvatorilor în cel mai scurt timp.

Totodată, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat o pisică în Timișoara, fiind blocată în plasa de protecție de pe acoperișul ce leagă două clădiri. De asemenea, pompierii timișeni s-au deplasat pentru efectuarea unei recunoașteri pe Canalul Bega, însă nu s-a confirmat faptul că o lebădă s-ar afla în nevoie.

 

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari timișeni au desfășurat 5 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare, au asigurat protejarea comunităților în 9 misiuni și au efectuat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren în comuna Săcălaz.

În perioada 26-27 septembrie, echipajele medicale SMURD au fost solicitate să intervină în 132 misiuni desfășurate pentru acordarea asistenței medicale de urgență, fiind asistate 130 persoane (122 adulți și 8 copii).

 

Pompierii militari timișeni rămân la datorie pentru asigurarea răspunsului prompt la solicitările cetățenilor aflați în dificultate.

 

Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major MIRCOV Zorița, 0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Această adresă de e-mail nu este destinată semnalării unei situații de pericol. Daca situația dumneavoastră reprezintă o urgență, vă rugăm să apelați numarul 112!

LOCALIZARE

Top