Incendii de vegetație august I 2022

 

În primele 7 zile ale lunii august, pompierii militari timișeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 51 de incendii. Dintre acestea, 43 solicitări au fost pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, 1 incendiu la un utilaj agricol, 1 incendiu la un autoturism, 2 incendii în apartament, 3 incendii la anexe gospodărești și 1 incendiu deșeuri plastice în grădină.

 

În urma acestor incendii au fost afectate aproximativ 160 ha de vegetație uscată și miriște. Printre localitățile în care s-a solicitat intervenția pompierilor se află: Lugoj, Traian Vuia, Găvojdia, Nerău, Mașloc, Șag, Ciacova, Giulvăz, Foeni, Giroc și Timișoara.

            De asemenea, în perioada 01-07 august 2022, au fost desfășurate 19 informări preventive/ controale pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

 

        Vă informăm faptul că 𝐚𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐮𝐬𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬ă, dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor.

Riscul producerii unui incendiu de vegetație uscată crește în perioada cu temperaturi ridicate. Amintim cetățenilor să respecte câteva măsuri esențiale pentru a preveni acest risc:

❗NU utilizați focul deschis pe timp de secetă sau caniculă;

❗NU utilizați focul deschis pe timp de vânt;

❗NU aruncați la întâmplare resturile de țigări.

Facem apel către cetățeni să întrerupă acțiunile de igienizare a terenurilor și să respecte recomandările transmise de autorități pentru a preveni producerea unor tragedii.

 

 

 

𝐀𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞!

Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, se poate 𝐬𝐚𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥, de către I.S.U. Timiș, cu amendă în cuantum de 𝟐𝟓𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢, conform prevederilor legale în domeniu.

 

 

 

Solicitați intervenția salvatorilor la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

I.S.U. Timiș vă urează o săptămână liniștită !

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top