Pregătirea populației în situații de urgență

În acest sfârșit de săptămână, pompierii militari timișeni au asigurat măsurile necesare pentru prevenirea incendiilor, a situațiilor de urgență si acordarea primului ajutor medical la mai multe evenimente cu public numeros.


Totodată, pentru buna desfășurare a activităților prilejuite de sărbătorirea Zilelor Timișoarei, ISU Timiș a dispus unele măsuri pentru a preveni producerea unor incendii sau situații de urgență care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.

Pentru o gestionare eficientă a situațiilor de urgență care pot interveni pe timpul evenimentelor ce se vor desfășura în următoarele zile, salvatorii din cadrul celor două detașamente de pompieri din Timișoara, sunt pregătiți să intervină cu mai multe autospeciale de stingere, autosanitare SMURD, autospeciale de lucru și salvare de la înălțime și alte autospeciale și tehnică specifică pentru situații de urgență.

Având în vedere că, la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, astfel:
– Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu;
– Nu aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate;
– NU lăsați copiii nesupravegheați;
– Nu blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor sau accesul la hidranții exteriori.
– În cazul producerii unui incendiu, păstrați-vă calmul și părăsiți incinta în care vă aflați, într-un mod organizat. Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

De asemenea, dorim să vă informăm că în perioada 𝟎𝟏-𝟎𝟑 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐌𝐨𝐛𝐢𝐥 𝐝𝐞 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐫𝐞 𝐚 𝐏𝐨𝐩𝐮𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐑𝐚̆𝐬𝐩𝐮𝐧𝐬 𝐢̂𝐧 𝐒𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ și 𝐂𝐚𝐫𝐚𝐯𝐚𝐧𝐚 𝐒𝐌𝐔𝐑𝐃 „𝐅𝐈𝐈 𝐏𝐑𝐄𝐆𝐀̆𝐓𝐈𝐓”, ajung în Timișoara.
Cele două centre de informare vor fi amplasate în 𝐏𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐕𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚 și vor putea fi vizitate de oricine în intervalele orare 𝟬𝟵:𝟬𝟬-𝟭𝟯:𝟬𝟬 și 𝟭𝟳:𝟬𝟬-𝟮𝟭:𝟬𝟬.
Dacă ai un pic de timp liber în aceste zile, investește-l în ceva util care îți poate salva viața și bunurile, sau te poate învăța cum să salvezi altor persoane viața.

Ia-ți familia și/sau gașca de prieteni și vino să ne vizitezi în cele două centre de pregătire unde, pe de-o parte poți învăța cum să reacționezi în cazul 𝒑𝒓𝒐𝒅𝒖𝒄𝒆𝒓𝒊𝒊 𝒖𝒏𝒖𝒊 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖 𝒊̂𝒏 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒊𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒔̦𝒊/𝒔𝒂𝒖 𝒊̂𝒏 𝒈𝒐𝒔𝒑𝒐𝒅𝒂̆𝒓𝒊𝒆 sau în cazul unor alte situații de urgență, iar pe de altă parte poți învăța cum să 𝒂𝒄𝒐𝒓𝒛𝒊 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒖𝒍 𝒂𝒋𝒖𝒕𝒐𝒓 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒛 𝒅𝒆 𝒔𝒕𝒐𝒑 𝒄𝒂𝒓𝒅𝒊𝒐-𝒓𝒆𝒔𝒑𝒊𝒓𝒂𝒕𝒐𝒓 𝒍𝒂 𝒂𝒅𝒖𝒍𝒕/𝒄𝒐𝒑𝒊𝒍/𝒏𝒐𝒖 – 𝒏𝒂̆𝒔𝒄𝒖𝒕, cum să 𝒓𝒆𝒄𝒖𝒏𝒐𝒔̦𝒕𝒊 𝒔̦𝒊 𝒔𝒂̆ 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒊𝒊 𝒊̂𝒏 𝒄𝒂𝒛𝒖𝒍 𝒐𝒃𝒔𝒕𝒓𝒖𝒄𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝒄𝒂̆𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒂𝒆𝒓𝒊𝒆𝒏𝒆 𝒔𝒖𝒑𝒆𝒓𝒊𝒐𝒂𝒓𝒆 și alte tehnici și manevre de prim ajutor în diverse situații de urgență.

Personalul nostru este pregătit să-ți acorde timp și să-ți răspundă la toate întrebările tale, sau ale copilului tău, legate de situațiile de urgență.

Vă dorim un început de săptămână liniștit și vă așteptăm în Piața Victoriei!

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top