Activități de informare preventivă și control pe timpul caniculei

Pe lângă un disconfort termic accentuat, temperaturile ridicate din ultimele zile cresc considerabil și riscul de incendiu.

Prevenirea riscului de incendii de vegetație uscată, care, în aceste condiții caniculare, pot duce la adevărate tragedii, este o prioritate pentru noi.
Astfel, începând de vineri, 4 echipe de inspectori din cadrul ISU Timiș, desfășoară activități de informare preventivă și control pe traseele: Timișoara-Orțișoara-Periam, Timișoara-Săcălaz-Cărpiniș-Jimbolia, Timișoara-Sânnicolau Mare și Timișoara-Pișchia-Fibiș.
Inspectorii de prevenire vor desfășura activități preventive în toate localitățile de pe aceste trasee și vor efectua controale la operatorii economici cu activitate în domeniul agricol.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților inspectoratului se deplasează prin localitățile din raioanele de intervenție, efectuând activități de prevenire a incendiilor de vegetație uscată, inclusiv prin difuzarea mesajelor audio preînregistrate.

Reamintim cetățenilor că arderea resturilor vegetale, a deșeurilor și a altor materiale combustibile se sancționează contravențional cu amenzi cuprinse între 1000 și 2500 lei.

Pompierii sunt pregătiți să intervină în orice moment pentru gestionarea situațiilor de urgență produse în perioada caniculară.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top