O zi de foc pentru pompierii timișeni

În ultimele 24 h, pompierii militari timișeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 21 de incendii. Dintre acestea, 18 solicitări au fost pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și culturi agricole, 1 incendiu la un utilaj agricol, 1 incendiu la un autoturism și 1 incendiu stâlp de iluminat.

În urma acestor incendii, din cauza secetei și schimbării frecvente a direcției vântului, au fost afectate peste 20 ha de vegetație uscată și miriște. De asemenea, au ars 5 ha de grâu și 40 ha de lucernă.
Totodată, în localitatea Igriș, un incendiu de vegetație uscată s-a extins la o anexă gospodărească, existând pericolul de propagare a incendiului și la locuință.

❌Vă informăm faptul că 𝐚𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐮𝐬𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚 𝐫𝐞𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐠𝐞𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐳𝐢𝐬𝐚̆ dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor.

Având în vedere faptul că în următoarele zile se va înregistra o creștere semnificativă a temperaturii, riscul de producere a incendiilor este iminent. Pentru a preveni acest risc în perioadă caniculară, recomandăm cetățenilor să respecte câteva măsuri esențiale:
❗NU utilizați focul deschis pe timp de vânt;
❗NU utilizați focul deschis pe timp de secetă sau caniculă;
❗NU aruncați la întâmplare resturile de țigări;
❗În cazul în care se impune arderea vegetației uscate, colectați în grămezi mici resturile vegetale, astfel încât arderea să poată fi controlată;
❗Izolați zona de ardere față de căile de comunicație, construcții și fondul forestier, prin executarea de fâșii arate;
❗Desfășurați arderea numai pe timp de zi și supravegheați în permanență focarele;

⚠️ În acest context, recomandăm persoanelor fizice și juridice care în această perioadă recoltează culturile agricole, să manifeste multă prudență și să respecte cu strictețe toate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor. Totodată, este important să asigure prezența personalului care să supravegheze zona recoltată și mijloacele necesare pentru stingerea unui incendiu (pluguri, discuri, stingătoare, cisterne cu apă, etc), pentru a putea interveni prompt în cazul unei situații de urgență.

🧯Inspectorii de prevenire din cadrul I.S.U. Timiș, au executat și vor continua să desfășoare activități de informare preventivă și control, pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

❗𝐀𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞! Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile, se poate 𝐬𝐚𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥, de către ISU Timiș, în conformitate cu 𝐻.𝐺.𝑅. 𝑛𝑟. 537/2007 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑖𝑛𝑑 𝑠𝑡𝑎𝑏𝑖𝑙𝑖𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑠𝑎𝑛𝑐𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑎𝑣𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑎 𝑛𝑜𝑟𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑣𝑒𝑛𝑖𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑠𝑡𝑖𝑛𝑔𝑒𝑟𝑒 𝑎 𝑖𝑛𝑐𝑒𝑛𝑑𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟, cu 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐳𝐢 𝐜𝐮𝐩𝐫𝐢𝐧𝐬𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐬̦𝐢 𝟐𝟓𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top