Intervențiile pompierilor timișeni în weekend-ul de Rusalii

În perioada 11-12 iunie 2022, cu prilejul Sărbătorii de Rusalii, un efectiv de 120 de pompieri au asigurat, zilnic, misiunile de protecție a populației, la nivelul județului Timiș.

Subunitățile de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș, au fost solicitate și au intervenit la 164 intervenții și misiuni specifice.

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 5 incendii, au acordat primul ajutor medical și au asigurat măsurile PSI necesare la 12 accidente rutiere, au salvat o pisică și au asigurat alte 3 misiuni de protejare a comunităților.

Și de această dată, un număr mare de intervenții au fost pe partea de acordare a primului ajutor medical, astfel echipajele SMURD asigurând răspunsul la 143 solicitări.

Pe linie preventivă, în perioada de referință, pompierii au derulat controale la unități turistice sau obiective care desfăşoară activităţi economice în zonele turistice. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire au constat în dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

De asemenea, pe lângă intervențiile zilnice, pompierii din cadrul celor 7 subunități de intervenție, au desfășurat 5 activități de informare preventivă și verificări la unitățile sanitare și au asigurat măsurile necesare la 2 evenimente publice.

Având în vedere numărul accidentelor la care au fost solicitate să intervină echipajele de pompieri în acest weekend, facem apel la conducătorii auto să fie atenți la condițiile meteorologice și să adapteze viteza condițiilor de drum și vreme.

Totodată, pentru prevenirea incendiilor la locuințe, respectați recomandările autorităților și asigurați un climat sigur pentru întreaga familie.

 

 

 

 

 

Pentru alte informații, persoană de contact: purtător de cuvânt sergent major MIRCOV Zorița  0749402710.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top