Măsuri preventive și recomandări adresate populației pentru prevenirea incendiilor premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale

Pentru buna desfășurare a activităților prilejuite de Sărbătorile Pascale, ISU Timiș a dispus unele măsuri premergătoare acestora pentru a preveni incendiile sau situațiile de urgență.

Astfel, în următoarea perioadă, premergător Sărbătorilor Pascale, se vor verifica unitățile de cult, mall-urile, hipermarketurile și marile magazine, unde se preconizează a se înregistra o afluență mare de persoane.

Pe timpul controalelor, se vor instrui persoanele care au atribuții pe linia apărării împotriva incendiilor, din cadrul obiectivelor de cult și spațiilor comerciale și se va urmări modul în care sunt exploatate instalațiile electrice și căile de evacuare.

De asemenea, o altă măsură preventivă este de a informa populația despre recomandările pe care trebuie să le urmărească și să le respecte pe perioada acestor sărbători. În acest sens, s-au transmis către toate primăriile, recomandări adresate populației, pentru prevenirea incendiilor, premergător și pe timpul sărbătorilor, în vederea afișării acestora la punctele de informare preventivă și pentru angrenarea Servciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din cadrul primăriilor.

Recomandări adresate populației pentru prevenirea incendiilor premergător și pe timpul Sărbătorilor Pascale

  • Recomandăm desfăşurarea, cu prioritate, a slujbelor religioase în exteriorul bisericilor, iar în situaţia în care acestea se organizează în interior, respectați limitările impuse, astfel încât să nu se supraaglomereze lăcaşul de cult.
  • În situaţia desfăşurării slujbelor religioase în interiorul lăcaşurilor de cult, asigurați menţinerea în poziţie deschisă a uşilor de acces/evacuare în/din biserică şi se vor îndepărta covoarele/mochetele şi mobilierul (scaune, bănci) din zona centrală a bisericilor, care nu sunt fixate ferm de pardoseală, cu excepţia celor folosite de ierarhi în cadrul slujbelor religioase.
  • Acordați o atenție deosebită dacă participați la slujbele religioase organizate în bisericile din lemn, deoarece aceste obiective sunt de dimensiuni mici, au căile de evacuare insuficiente şi prezintă un risc foarte mare de incendiu.
  • Evitați participarea la slujbele religioase în interiorul obiectivelor aflate în curs de restaurare/renovare sau în care sunt amplasate schele.
  • Preoţii vor instrui participanţii la slujbe asupra necesităţii evacuării în ordine a lăcaşului de cult în cazul producerii unui incendiu.
  • Parcarea autovehiculelor în vecinătatea bisericilor şi a mănăstirilor se va face astfel încât să nu se blocheze sau să se diminueze gabaritele căilor de acces pentru intervenţiea autospecialelor pompierilor sau să fie împiedicat accesul.

Participanţilor la slujbele religioase, le recomandăm să păstreze lumânările aprinse la distanţă de haine, păr, mobilier sau alte obiecte de cult din materiale combustibile din interiorul bisericii şi, de asemenea, recomandăm evitarea deplasării cu lumânările aprinse în autovehicule (autoturisme, autocare, microbuze).

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top