Stația de Pompieri Deta

                   Stația de pompieri Deta deservește un numãr de 42 localitãți, dintre care 3 orașe, Deta, Gãtaia si Ciacova, 9 comune si 30 sate aparținãtoare. Raionul subunitãții este strãbãtut de drumul European 70, linia de cale feratã Timisoara-Belgrad, douã râuri Timiș și Bârzava și mai multe pârâuri dintre care cel mai semnificativ este Moravița.

               Subunitatea de pompieri militari s-a constituit în localitatea Deta în anul 1996, ca și Gardã de intervenție, aflatã în subordinea Stației de pompieri Buziaș, având sediul pe strada Victoriei, la nr. 18, în locul fostei bãnci agricole.

             Garda era încadratã cu subofițeri Șefi Gardã Intervenție Stingere și militari în termen - servanți. Dispunea de o autospecialã de lucru cu apã și spumã tip APCA-AT. Între anii 2000 - 2004 în subunitate s-au mai adus 2 autospeciale de stingere cu apã și spumã.

            La 1 decembrie 2004, subunitatea s-a transformat în Stație de pompieri, subordonatã direct Inspectoratului pentru Situații de Urgențã “Banat” al jud. Timiș, cu un ofițer comandant de stație și 3 echipaje de intervenție.

            În urma inundațiilor din anul 2005, stația a fost înzestratã cu 2 bãrci pneumatice cu motor, motopompe si alte echipamente specifice.

            Începând cu anul 2006, s-a trecut la înlocuirea militarilor în termen cu personal încadrat din sursã externã cu statut de subofițer, împãrțiți pe patru ture de serviciu. Din data de 10 februarie 2015 s-a redus numãrul turelor de serviciu la trei.

            Din luna septembrie 2008, la stația de pompieri Deta s-a înființat serviciul SMURD, cu o ambulanțã tip B2, incadratã cu paramedici din rândul personalului propriu.

            În anul 2014, în subunitate s-a adus o autospecialã modernã tip IVECO Magirus, cu module de stingere, descarcerare si prim ajutor medical. De asemenea în subunitate s-a adus o autospecialã IVECO Magirus, cu o motopompã, care a fost dotatã cu echipamente specifice intervenției la inundații si fenomene meteo periculoase. Subunitatea a mai fost dotată cu un autoturism de serviciu, un peridoc, o barcã pneumaticã Bp4 și un sistem de iluminat tip balon.

INFO CONTACT

Strada Înfrăţirii, nr. 13, cod: 300126, Timişoara, Timiş

0256.434.870, 0256.434.871

0256.430.615

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

LOCALIZARE

Top